KATI ATIK BEDELİ DÜŞTÜ

Koçarlı Belediyesi 2018 yılı katı atık bedelini düşürdü.

Kanuni zorunluluk olarak bu bedeli vatandaşlardan tahsil ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Mutlu Öztürk: "Vatandaşlarımızın bütçesini rahatlatmak amacıyla yaptığımız çalışmalar sonucunda 2018 yılı katı atık bedelini düşürdük. Gönül ister ki daha da düşürelim. Kanuni zorunluluk olarak bu ücreti tahsil etmek durumundayız. Fakat Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çıkardığı genelgeyi uygulamak zorundayız. Katı atık bedelini daha da düşürmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan iki adet çöp kamyonu istedik, fakat başvurumuza bir sonuç alamadık. Ben bu kamyonları bakanlığımızdan hibe alsaydım elbette ki katı atık bedellerine yansıması olacaktı çünkü yasaya göre çöp toplamak için yaptığım masrafı katı atık bedeli olarak toplamak zorundayız. Çöp kamyonlarını hibe olarak bakanlık verseydi aldığımız araçların giderlerini katı atık bedelinden düşürdük" diye konuştu.